زعفران نگین اتویی چیست؟ | علت گرانی زعفران نگین اتویی
18 مهر, 1401تاثیر زعفران برای کرونا
18 مهر, 1401آیا زعفران برای درمان کبد چرب موثر است؟ زعفران یکی از گرانترین ادویهها در کل جهان است و ایران بزرگترین تولیدکننده این ادویه در کل دنیاست. کشت زعفران در ایران به سالهای قبل از میلاد میرسد و در مناطق خشک خرید و فروش میشود. علاوه بر ایران، در برخی از کشورها هم مانند یونان، ایتالیا، اسپانیا، کشمیر و … کشت می شود. بیش از 90 درصد تولید جهانی زعفران در ایران است و بیش از 96 درصد آن در خراسان می باشد. در این مقاله از مجله زردخت می خواهیم در مورد ارزش غذایی زعفران، فواید آن و همچنین استفاده از زعفران برای کبد چرب و زعفران برای هپاتیت و دوز مناسب آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
خواندن این مطلب هم به شما پیشنهاد میشود:
خاصیت زعفران برای ریه | زعفران برای سرفه خوب است؟
ارزش غذایی زعفران
قبل از اینکه بخواهیم درباره تاثیر زعفران برای کبد چرب صحبت کنیم اجازه بدهید نگاهی به ارزش غذایی آن بیندازیم. یک قاشق غذاخوری زعفران (یعنی 2 گرم) حاوی مواد زیر است:
- 6 کالری
- 3 گرم کربوهیدرات
- 2 گرم پروتئین
- 1گرم چربی
- 1 گرم فیبر
- 6 میلی گرم منگنز
- 6 میلی گرم ویتامین C
- 3 میلی گرم منیزیم
- 2 میلی گرم آهن
- 5 میلی گرم فسفر
- 5 میلی گرم پتاسیم
خرید زعفران سرگل 1 گرمی | خرید زعفران سرگل 3 گرمی | خرید زعفران سرگل 5 گرمی | خرید زعفران سوپرنگین
زعفران برای درمان کبد چرب
میتوان گفت زعفران برای کبد چرب موثر و مفید می باشد؛ چرا که این ترکیب به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان دارای خواص ضد التهابی می باشد که این موضوع می تواند به سم زدایی و پاکسازی کبد کمک کند و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب و هپاتومگالی را کاهش دهد. با توجه به اینکه طبیعت زعفران گرم و خشک است. بر این اساس متخصصان زعفران را برای درمان مستقیم کبد چرب توصیه نمی کنند، زیرا به دلیل دمای بالای آن برای کسانی که از گرمای کبد رنج می برند مناسب نیست، بنابراین باید با احتیاط و زیر نظر و دستور پزشک متخصص مصرف شود.
بیشتر بخوانید:
دوز مناسب زعفران برای درمان کبد چرب
حال این سوال پیش می آید که دوز مناسب زعفران برای درمان کبد چرب چقدر است؟ باید گفت که دوز مناسب و موثر این گیاه دارویی برای درمان کبد چرب 20 تا 400 میلی گرم در روز است. لازم به ذکر است که دوزهای 1.5 گرم و بیشتر در روز به طور کلی برای درمان افسردگی و فشار خون استفاده می شود. به طور کلی باید بگوییم که مصرف روزانه 20 تا 150 میلی گرم زعفران به دلیل درصد بالای آنتی اکسیدان موجود در این ادویه گران قیمت، برای کاهش سرطان ها و اختلالات کبدی از جمله کبد چرب موثر است. به علاوه محققان دریافتند که مصرف زعفران برای سیروز کبدی نیز مناسب است. زعفران با بهبود خون رسانی و ترمیم زخم کبدی به درمان این مشکل شایع در کبد کمک میکند.
اثر زعفران برای هپاتیت B و C
امروزه اثر زعفران برای هپاتیت نیز مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس مطالعات پزشکی، عفونت مزمن با هپاتیت B و C یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان کبد است. از سوی دیگر قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا، عدم تحرک، بیماری کبد چرب و اعتیاد به الکل از جمله عوامل موثر در ابتلا به سرطان کبد است. زعفران با کاهش این علائم کمک زیادی به بهبود سرطان کبد می کند.
فواید مصرف زعفران
شاید تصور کنید که صرفا زعفران برای کبد چرب مناسب است. باید بگوییم که طبع زعفران در طب سنتی ایران گرم و خشک است و مهم ترین فایده ای که در زمان های قدیم بر مصرف آن افزوده است، درمان افسردگی است. همچنین زعفران به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد، محافظ در برابر بیماری های قلبی و سرطان محسوب می شود. از طرفی زعفران از شیوع سرطان سینه در زنان هم جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید: