از چه سنی به کودک زعفران بدهیم ضرر ندارد
15 دی, 1400مصرف زعفران در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین دارد
21 دی, 1400افراد دارای چهار نوع خلط هستند که به آن اخلاط اربعه می گویند . اخلاط اربعه عبارت اند از: صفرا ، خون ، بلغم و سودا . در حالت طبیعی، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمی باید به حالت تعادل باشد تا ادامه زندگی و حیات او مقدور باشد ، در غیر این صورت، هر کدام از آن ها که غلبه نماید، خطرناک است و نیز مشخص کننده نوع مزاج غالب در فرد است .
[/vc_column_text][vc_column_text]
طبع زعفران چیست
زعفران دارای طبع گرم و خشک است .طبق منابع اصلی طب سنتی از نظر درجه گرمی دو و درجه خشکی در سطح یک قرار دارد. در عین حال در کتاب مخزن الادویه بیان شده است که برخی از اطبا آن را درجه سه از نظر گرمی و از بعد خشکی درجه دو عنوان کرده اند.
در طب سنتی هر گیاه دارویی و عناصر اعم از جامدات و مواد معدنی و گیاهان از نظر خشکی، تری، سردی و گرمی هر یک به چهار درجه تقسیم بندی می شود. به عنوان مثال میزان گرمی یک عنصر در این تقسیم بندی درجه یک آن شامل مواد غذایی است، درجه دو جنبه دارویی دارد و درجه سه گرمی به گونه است که استفاده مکرر و تکرار در مصرف بیماری زا است و درجه چهار آن به مفهوم آنکه جزو سموم است و باعث مسمومیت می شود.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1086″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
خواص و معایب زعفران از نظر طب سنتی
- مصرف چای زعفران به هضم غذا کمک میکند، مسکن درد و قاعدهآور است و باعث تحریک اعصاب میشود. خون ساز است و گردش خون را آسان میکند، خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد وتقویتکننده قوای جنسی است.
- از دیگر فواید زعفران در طب سنتی : زعفران تصفیه و تقویتکننده کبد است و به رفع سرفه و درمان برونشیت کمک میکند.
- چای زعفران کلیه و مثانه را پاک میکند. آرام بخش، خوابآور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف میکند،ادرارآور است و حتی میتواند پوست صورت را روشن کند.
- توصیه می شود که چاقهای با مزاج سرد بیشتر زعفران بخورند.
- زعفران در تقویت حافظه و یادگیری، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، درمان آسم، رفع نفخ شکم، درمان حالات تشنجی و درد دندان مؤثر است.
- فردی که دارای مزاج صفراوی و کبد گرم است و عنصر آتش در او بالا است شاید از زعفران بهره چندانی نبرد اما اکثریت افراد جامعه دارای مزاح مختلط هستند به گونه ای که کبد گرم و بیشتر اندام های سرد دارند و برای این افراد بهتر است زعفران موضعی مصرف شود.
- درمان کبد چرب با زعفران :آب ، میوه جات ، روزی 4تا 5 واحد سبزیجات ، ترشیجات مانند زرشک یا شاتوت ، نخود، سیب،انواع مرکبات ، غلات سبوس دار .، به، انگور، کرفس، زعفران، ماش، دارچین، بالنگ، شقاقل، زیتون، زنجبیل، زردچوبه، انجیر، کاهو، اسفناج، هویج،
- از جمله کاربردهای بالینی این گیاه استفاده از آن برای تسهیل زایمان های سخت است.
- سکته مغزی در اثر انسداد عروق نه فشار خون با زعفران قابل بهبود و رفع است.
- استفاده از زعفران در طول هفته به میزان دو بار و یا به صورت یک روز در میان در درمان کبد چرب هم مؤثر است.
- گلبرگ و کلاله زعفران در جلای چشم و افزایش قدرت بینایی مؤثر است.
- از پماد زعفران هم برای درمان بیماری نقرس و درمان درد مفاصل استفاده می شود.