رابطه چای سبز و درمان کرونا چیست
5 آبان, 1401مراحل تولید چای ایرانی چیست
9 آبان, 1401یکی از مهمترین معیارهای انتخاب چای، عطر آن است. اما علت شکل گیری عطر چای چیست و چه عواملی می توانند بر این موضوع موثر باشند؟ همانطور که می دانید چای پس از آب محبوب ترین نوشیدنی در سراسر جهان است. این محبوبیت به دلیل طعم خوب، عطر دل انگیز و خواص تغذیه ای چای می باشد. در این مطلب می خواهیم بدانیم چه مواردی می توانند در شکل گیری عطر چای تاثیر گذار باشند؛ پس با ما در این مطلب مجله زردخت باشید تا اطلاعات مفیدی را در این زمینه به دست آورید.
مشاهده قیمت و خرید چای سبز ایرانی (150 گرمی) |
خرید چای سیاه ارگانیک ایرانی | شکل گیری عطر چای
حتما بخوانید:
هر آنچه باید درباره اثر آنتی اکسیدانی چای بدانید
عطر چای ناشی از چیست؟
به طور کلی طعم چای را می توان ناشی از ترکیبات غیر فرار و عطر آن را ناشی از ترکیبات فرار دانست. همانطور که گفتیم، این عطرهای فرار یکی از مهمترین معیارها در تشخیص کیفیت چای هستند. به طور کلی در زمان تشکیل عطر چای 4 مکانیسم رخ می دهد:
- تجزیه پیش سازهای کاروتنوئید: این ترکیبات شامل بتاکاروتن، لوتئین، زآگزانتین، نئو گزانتین، گزانتوفیل و لیکوپن می شوند و از مهمترین و رایج ترین ترکیبات معطر در انواع چای هستند که کیفیت آن ها را تعیین می کنند. تجزیه اکسیداتیو و اکسیداسیون غیر آنزیمی این مواد سبب تجزیه آن ها می شود که در نهایت عطرهای فرار را ایجاد می کنند.
- تجزیه پیش سازهای لیپیدی: اسیدهای چرب غیراشباع موجود در ساختار چای به عنوان پیش سازهای آلی برخی از مواد معطر این محصولات عمل می کنند.
- تجزیه پیش سازهای گلیکوزیدی: گلیکوزیدها در واقع ترکیباتی بدون طعم هستند که در برگ گیاه چای یافت می شوند. در طول فرآیند تهیه چای، آنزیم هایی از دیواره سلولی بافت های در حال تخریب برگ چای آزاد می شوند که باعث تجزیه پیش سازهای گلیکوزیدی شده و عطرهای فرار را آزاد می کنند.
- واکنش میلارد: مقادیر زیادی از ترکیبات هتروسیکلیک در واکنش میلارد تولید می شوند که در نهایت سبب آزاد شدن عطر چای خواهند شد.
عطر چای
مطالعه این مطلب نیز به شما پیشنهاد میشود:
چگونه عطر چای را افزایش دهیم؟
مهمترین نکته این است که سعی کنید چای هایی با کیفیت را تهیه نمایید تا مطمئن باشید عطر کافی را دارند. از طرفی انجام صحیح فرآیند دم کردن سبب می شود که شکل گیری عطر چای به صورت کامل انجام شود. بدین منظور بهتر است در ابتدا پس از ریختن چای در قوری، یکبار آن را با آب سرد شسته و سپس آب جوش را روی آن بریزید و اجازه دهید دم بکشد. همچنین می توانید برای افزایش عطر و طعم چای، قبل از دم کردن به آن هل و دارچین بیفزایید. در این صورت پس از گذشت مدت زمان کافی، شاهد عطر بی نظیر چای خواهید بود. افزودن زعفران نیز یکی از راهکارهایی است که می توان برای افزایش عطر چای بکار برد. این کار همچنین باعث می شود تا رنگ چای بهتر و درخشان تر شود.
خواندن این مطلب هم به شما پیشنهاد میشود:
قدیمی ترین چایخانه تهران با یک فنجان عشق
شکل گیری عطر چای
سخن پایانی
عطر چای به عنوان یکی از معیارهای بسیار مهم در تهیه این محصول توسط خریداران به حساب می آید. مکانیسم های متفاوتی می توانند میزان شکل گیری عطر چای را تحت تاثیر خود قرار دهند که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم. از طرفی شما می توانید با افزودن برخی از مواد معطر همچون گل محمدی، بهار نارنج، هل و دارچین و … این عطر را افزایش دهید. در پایان امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.
بیشتر بخوانید:
تاریخچه شب یلدا در ایران باستان
[vc_row][vc_column]همه چیز درباره چای سبز ژاپنی
یکی از انواع چای سبز ژاپنی با خواص فراوان چای سنچا است و از برگ گیاه و جوانه های Kamelya Sinensis تولید می شود. چای سبز […]
چای ایرانی و خارجی چه فرقی با هم دارند؟
چای یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در سراسر دنیا است. فرق چای ایرانی و خارجی اغلب در طعم و رنگ و زمان دم کشیدن آن است. […]5 راه طبیعی برای بهبود خلق و خو که نمیشناختید
در این مقاله برای بهبود خلق و خو میخوانید: عوامل اصلی موثر بر خلق و خو | رابطه غذا و خلق و خو | ۵ ویتامین […]