آشنایی با شگفت انگیزترین خواص زیره
5 دی, 140110 خاصیت چای نعناع که شما را شگفت زده میکند
7 دی, 1401زنجبیل یکی از گیاهانی است که در مورد خواص و کاربردهای آن بسیار مورد تحقیق قرار گرفته است. با مهم ترین خواص زنجبیل آشنا شوید. طرز تهیه چای لیمو و زنجبیل و خواص بی نظیر آن را در این مطلب مجله زردخت بخوانید.
زنجبیل چیست؟
زنجبیل با هل و زردچوبه پیوند خورده و یکی از لذیذترین ادویه هاست که منشا آن آسیای جنوب شرقی است و می توان از آن به روش های مختلف استفاده کرد: پودر، یعنی به عنوان ادویه، خشک، تازه یا آب میوه. قسمت مشترک زنجبیل قسمت زیرزمینی به نام ریزوم است و اغلب به عنوان ادویه استفاده می شود.
زنجبیل خواص بسیاری برای سلامتی ارائه می دهد که شما را از آنچه به بدن انسان ارائه می دهد شگفت زده می کند، پس این خواص را بدانید.
خواص زنجبیل چیست؟
زنجبیل برای چندین دهه در اشکال مختلف طب سنتی و جایگزین نیز مورد استفاده قرار گرفته است. این حاوی ترکیبی به نام “جینجرول” است که دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. زیرا به کاهش فرآیند استرس اکسیداتیو ناشی از مقدار بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند.
خداحافظ تهوع صبحگاهی
یکی از خواص زنجبیل، اثربخشی آن در برابر حالت تهوع، به ویژه تهوع صبحگاهی است. ممکن است به تسکین این احساس در افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی یا حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی قرار گرفته اند، کمک کند.
از سوی دیگر، بررسی 1278 زن باردار انجام شد و این بررسی به این نتیجه رسید که یک و نیم گرم زنجبیل به کاهش قابل توجهی تهوع صبحگاهی کمک می کند، اما هیچ تاثیری بر حملات استفراغ ندارد.
اگرچه زنجبیل بی خطر تلقی می شود، اما در صورت بارداری باید قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید و توصیه می شود زنان بارداری که سقط جنین داشته اند یا نزدیک به زایمان هستند از مصرف آن اجتناب کنند.
خواص زنجبیل برای از بین بردن چربی دور شکم
زنجبیل با وجود طعم تلخ، برای از بین بردن چربی دور شکم بسیار موثر است.
برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهد که مکمل زنجبیل به کاهش قابل توجه وزن بدن به خصوص در ناحیه کمر و باسن کمک می کند. مشخص شده است که به کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و سطح انسولین خون که با چاقی مرتبط است، کمک می کند.
این مطالعه همچنین نشان داد که یکی از خواص زنجبیل کمک به افزایش تعداد کالری سوزانده شده یا کاهش التهاب است.
پیشگیری از پوکی استخوان (OA)
مشکل پوکی استخوان شامل تحلیل رفتن مفاصل بدن و بروز درد در آنها می شود که منجر به سفتی آنها می شود. با تشکر از مطالعات انجام شده، مشخص شد کسانی که از زنجبیل برای درمان آرتریت استفاده می کردند، متوجه کاهش قابل توجهی در ناتوانی و درد شدند. با این حال، کاربران متوجه عوارض جانبی خوردن زنجبیل مانند ناراحتی معده و نارضایتی از طعم آن نیز شدند.
علاوه بر این، مطالعه دیگری نشان داد که استفاده موضعی از زنجبیل، دارچین، روغن کنجد و ماستیک می تواند به کاهش سفتی و درد در افراد مبتلا به آرتروز زانو کمک کند.
سطح قند خون را بهبود بخشد
در یک مطالعه اخیر در سال 2015 روی 41 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2، 2 گرم پودر زنجبیل در روز به کاهش سطح قند خون تا 12 درصد و بهبود هموگلوبین A1c (HbA1c) تا 10 درصد کمک کرد.
از سوی دیگر، همین مطالعه کاهش آپولیپوپروتئین B/لیپوپروتئین AI را 28 درصد و کاهش مالون دی آلدئید (MDA) به میزان 23 درصد نشان داد. نسبت بالای ApoB/ApoA-I و MDA یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی است.
درمان سوء هاضمه یکی از خواص زنجبیل است
خواص زنجبیل آسیاب شده
سوء هاضمه یعنی فرد احساس ناراحتی و درد مکرر در قسمت بالای معده می کند و اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه معده یکی از دلایل اصلی آن است.
یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که زنجبیل تخلیه معده را تسریع می کند. به افراد مبتلا به سوء هاضمه عملکردی (سوء هاضمه بدون علت شناخته شده) کپسول زنجبیل داده شد و یک ساعت بعد سوپ سرو شد. مشخص شد که تخلیه معده برای این افراد 12 دقیقه و برای کسانی که کپسول مصرف نکرده اند 16 دقیقه طول کشیده است.
به کاهش سطح کلسترول کمک کنید
مشخص شده است که سطوح بالای کلسترول بد خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.
30 نفر مبتلا به چربی خون روزانه 5 گرم پودر زنجبیل دریافت کردند و این منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول بد یعنی 17 درصد در عرض 3 ماه شد.
جینجرول: ماده ای برای درمان سرطان
زنجبیل حاوی مقادیر زیادی جینجرول است که در برابر برخی از انواع سرطان موثر و قدرتمند است.
زنجبیل که روزانه به افراد در معرض خطر سرطان روده بزرگ داده میشد، به کاهش مولکولهای سیگنالدهنده پیشالتهابی در روده بزرگ کمک کرد. با این حال، شواهد کافی نبود و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
پیشگیری از بیماری آلزایمر
اعتقاد بر این است که التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو از دلایل اصلی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن هستند.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که یکی از خواص زنجبیل، جلوگیری از پاسخ های التهابی است که به لطف آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال بیولوژیکی موجود در آن در مغز رخ می دهد. همچنین می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند.
خواص زنجبیل برای زنان
کاهش درد پریود
آیا زنجبیل برای زنان مفید است؟
یکی از کاربردهای سنتی رایج زنجبیل برای تسکین درد قاعدگی است. در یک مطالعه در سال 2009، از 150 زن خواسته شد تا زنجبیل را به عنوان یک داروی ضد التهابی (NSAID) در سه روز اول دوره قاعدگی خود مصرف کنند.
سه گروه چهار دوز روزانه پودر زنجبیل 250 میلی گرم یا مفنامیک اسید 250 میلی گرم دریافت کردند که زنجبیل به طور قابل توجهی درد را کاهش داد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
پیشنهاد میکنیم: زعفران برای پریودی و سندرم پیش از قاعدگی
حفظ جوانی با زنجبیل
تحقیقات اولیه نشان میدهد که آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را از بین میبرند که تجزیه کلاژن را تسریع کرده و به پوست آسیب میرسانند. و محتوای آنتی اکسیدان زنجبیل باعث حفظ تولید کلاژن در پوست و افزایش خاصیت ارتجاعی و جوانی آن می شود.
خواص زنجبیل برای مو
بسیاری در مورد توانایی زنجبیل برای درمان مشکلات پوست سر و کمک به بهبود سلامت مو صحبت می کنند، اما تحقیقات بالینی نشان داده است که وجود ترکیبات خاصی در زنجبیل می تواند رشد مو را کاهش دهد.
مراقبت از مو، درست مانند مراقبت از پوست، مهم و ضروری است. زنجبیل جایگزین مناسبی برای درمان مو نیست، اما برخی ادعا میکنند که به کمک آن کمک میکند و خواص زیادی دارد:
آیا زنجبیل می تواند بر سلامت مو تأثیر بگذارد؟
زنجبیل می تواند ریزش مو را کند کند
هیچ مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند یکی از خواص زنجبیل برای مو، کمک به کند کردن روند ریزش مو است. لازم به ذکر است که مشکل ریزش مو به طور خاص ممکن است مربوط به شرایط اولیه مو باشد که درمان های طبیعی مانند زنجبیل ممکن است به حل آن کمکی نکند.
می تواند رشد مو را بهبود بخشد
هیچ مدرک علمی برای تایید و اثبات اثربخشی زنجبیل در درمان مشکل طاسی وجود ندارد و تمرکز بر این بود که به درمان التهاب پوست سر کمک می کند.
عوارض جانبی احتمالی زنجبیل
قبل از استفاده از زنجبیل مطمئن شوید که به آن حساسیت دارید تا از هرگونه واکنش نامطلوب جلوگیری کنید. از جمله واکنش های پوستی: بثورات پوستی قرمز، خارش و التهاب.
هر چیزی در اینترنت می تواند به عنوان موثر و مناسب برای حل مشکلی که با آن روبرو هستید تبلیغ شود، اما هیچ ماده طبیعی بدون اثبات اثربخشی آن قابل استفاده نیست.
خواص زردچوبه با زنجبیل
خواص زنجبیل و زردچوبه به طور گسترده در طب گیاهی مورد مطالعه قرار گرفته است و برای قرن ها برای درمان بیماری ها، تسکین درد و تقویت عملکرد سیستم ایمنی مورد استفاده قرار گرفته است .
ترکیب زردچوبه و زنجبیل
ه کاهش التهاب کمک کند
التهاب مزمن در ایجاد بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی، دیابت و سرطان و در تشدید علائم مرتبط با بیماری های خودایمنی نقش دارد.
زنجبیل و زردچوبه دارای خواص ضد التهابی هستند که به محافظت در برابر بیماری ها و کاهش درد کمک می کند. همانطور که مطالعه ای که روی 120 فرد مبتلا به پوکی استخوان انجام شد نشان داد که مصرف یک گرم زنجبیل در روز به مدت 3 ماه به کاهش التهاب و کاهش سطح اکسید نیتریک کمک می کند که نقش اساسی در روند التهاب دارد. همچنین خوردن 3 گرم زنجبیل در روز به مدت 12 هفته به کاهش سطح پروتئین واکنشی C، که یک نشانگر التهابی است، کمک کرد.
از سوی دیگر، مطالعات نشان داده اند که عصاره زردچوبه به کاهش نشانگرهای التهابی نیز کمک می کند و می تواند سطوح CRP، اینترلوکین-6 (IL-6) و مالون دی آلدئید (MDA) را کاهش دهد که همگی برای اندازه گیری التهاب استفاده می شوند.
خرید چای سیاه ایران و هندوستان (200 گرمی)
خواندن این مطلب هم به شما پیشنهاد میشود:
قدیمی ترین چایخانه تهران با یک فنجان عشق
به تسکین درد کمک کنید
بله، زردچوبه و زنجبیل برای تسکین و تسکین درد. چگونه؟
زردچوبه حاوی کورکومین است، ماده فعالی که در کاهش درد ناشی از آرتریت موثر است.مصرف روزانه 1500 میلی گرم کورکومین به کاهش درد و بهبود عملکرد فیزیکی کمک کرد.
مطالعات همچنین نشان داده است که زنجبیل به نوبه خود دردهای مرتبط با آرتریت و دردهای عضلانی ناشی از ورزش را تسکین می دهد .
از عملکرد سیستم ایمنی پشتیبانی می کند
زنجبیل دارای خواص قدرتمندی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مطالعات تایید کرده اند که این دارو در برابر ویروس سنسیشیال تنفسی انسانی (HRSV) که باعث عفونت دستگاه تنفسی در نوزادان، کودکان و بزرگسالان می شود، موثر است.
همانطور که برای مطالعات دیگر، نشان داد که زنجبیل به جلوگیری از فعال شدن تعدادی از سلول های ایمنی که باعث التهاب، به ویژه علائم آلرژی فصلی می شوند، کمک می کند. و کورکومین به دلیل خواص ضد ویروسی خود به کاهش شدت ویروس «آنفولانزای A» کمک کرد.
خواص زنجبیل و لیمو
زنجبیل و لیمو: ترکیب جادویی قبل از خواب!
این ترکیب گیاهی خواص متعددی برای سلامتی دارد و باعث آرامش می شود.
بعد از یک شام سنگین معده را آرام کنید!
نوشیدنی جادویی شما از لیمو و زنجبیل با عسل برای طعم دادن
پیشنهاد میکنیم: برای جلوگیری از چاقی همراه چای چه چیزی بخوریم؟
خوردن زیاد در شب ممکن است شما را تا دیروقت بیدار نگه دارد، اما نوشیدن یک فنجان لیمو و زنجبیل قبل از خواب کافی است.
زنجبیل سابقه طولانی در تخلیه معده دارد و لیمو حاوی ترکیب گیاهی به نام لیمونن است که به هضم غذا کمک می کند و غذا را در طول دستگاه گوارش حرکت می دهد.
کاهش گرفتگی بینی
بخار حاصل از دم کرده لیمو و زنجبیل داغ به باز شدن حفره های بینی کمک می کند و یک گزینه گرم برای تسکین گلودرد ناشی از تجمع مخاط است.
کمک به رفع یبوست
دلایل زیادی برای یبوست وجود دارد که یکی از آنها می تواند کم آبی بدن باشد.اگر کم آبی دلیل آن باشد، آرام کردن دستگاه گوارش در عصر می تواند به دفع راحت مدفوع کمک کند. بنابراین، حتما یک فنجان زنجبیل و لیمو بخورید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه چای آلبالو و خواص چای آلبالو
هیدراتاسیون بدن
نوشیدن یک لیوان زنجبیل و لیمو به این معنی است که شما در حال نوشیدن آب هستید و بدن باید هیدراته نگه داشته شود زیرا اندام های حیاتی مانند روده و کلیه را حفظ می کند.
ذهن آگاهی و رهایی از احساسات منفی
نوشیدن زنجبیل و لیمو برای کسانی که تمدد اعصاب می کنند یک مراسم است، زیرا این ترکیب لحظه ای از انعکاس آرام را فراهم می کند.
بیشتر از آن، به پردازش و خلاص شدن از شر احساسات منفی کمک می کند.
چای لیمو و زنجبیل را آماده کنید
این سه ماده برای تهیه نوشیدنی جادویی
مواد تشکیل دهنده:
یک تکه ریشه زنجبیل تازه پوست کنده.
نصف تکه لیمو.
یک لیوان آب.
کمی عسل (به سلیقه).
روش تنظیم:
لیمو و زنجبیل را با آب در قابلمه ای روی حرارت ملایم حدود 15 دقیقه مخلوط کنید.
پس از اتمام، اگر می خواهید کمی شیرینی در نوشیدنی داشته باشید، می توانید عسل را به طعم اضافه کنید.
خواص زنجبیل تقریباً شگفت انگیز است و باید در یک رژیم غذایی سالم و خوب گنجانده شود. همیشه مطمئن شوید که زنجبیل را در مقادیر متوسط میل کنید تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری کنید.
پیشنهاد میکنیم: برای سرماخوردگی چه چایی بخوریم؟