علت حساسیت به چای و حساسیت به کافئین چای
7 آذر, 1401آیا چای اثر قرص را از بین میبرد؟ اثر چای بر قرص و دارو
9 آذر, 1401مطالعات در مورد تأثیر نوشیدن چای بر فشار خون بسیار متفاوت است. برخی از آنها دریافتند که این نوشیدنی دارای اثرات کاهش دهنده فشار است، در حالی که برخی دریافتند که باعث افزایش فشار می شود و برخی دیگر از مطالعات نشان داده اند که تأثیری بر آن ندارد و بر اساس این مطالعات می توان گفت که تاثیر چای سیاه بر فشار خون هنوز تایید نشده است و مراجع ذیصلاح پزشکی نیز تاثیر آن را در این مورد روشن نکرده اند، بنابراین برای شناخت تاثیر آن بر فشار و درک بهتر آن هنوز نیاز به مطالعات و تحقیقات بیشتری وجود دارد. و در ادامه این مطلب مجله زردخت برخی از نتایج مطالعات مختلف توضیح داده شده است.
تحقیقات اثر چای بر فشارخون
- مطالعه ای که در سال 2014 در مجله PLoS One منتشر شد نشان داد که مصرف منظم چای سیاه پس از مصرف روزانه 4 تا 5 فنجان چای سیاه به کاهش فشار خون در افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون کمک می کند. اثر جزئی بر سطح فشار خون ، این اثر برای سلامت قلب و عروق مفید است.
- یک مطالعه منتشر شده در مجله فشار خون نشان داد که مصرف چای سیاه ممکن است منجر به افزایش شدید فشار خون شود و تأثیر آن ممکن است بیشتر از تأثیر خود کافئین باشد.
- یک مطالعه منتشر شده در Archives of Internal Medicine در سال 2007 نشان داد که مصرف چای سیاه تاثیری بر فشار خون ندارد.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم؛ مطالعات در مورد تأثیر نوشیدن چای بر فشار خون بسیار متفاوت بوده است و تأثیر آن بر آن هنوز نامشخص است، اما به طور کلی می توان گفت که کافئین موجود در چای سیاه می تواند به افزایش فشار خون، به ویژه در افراد مبتلا به فشار خون کمک کند. فشار خون، اما بر افرادی که آن را مصرف می کنند یا به طور منظم محصولات حاوی کافئین مصرف می کنند، تأثیر نمی گذارد. کسانی که عادت به مصرف منظم آن دارند.
بیشتر بخوانید:
دو نوع چای باعث افزایش فشار خون می شود
دانشمندان اعلام کرده اند که چای سیاه و چای سبز باعث افزایش ناگهانی فشار خون می شود اما پس از چند دقیقه به سطح طبیعی خود باز می گردد. دیلی اکسپرس نشان می دهد که این مطالعه به تعیین تأثیر چای سیاه و سبز بر فشار خون اختصاص یافته است.
محققان خاطرنشان کردند: “آنها از مطالعه خود در مورد خواص چای سیاه و سبز معتقد بودند که پس از نوشیدن چای، سطح فشار خون بالا کاهش می یابد. اما نتایج غیرمنتظره بود، زیرا مشخص شد که این دو نوع چای باعث افزایش ناگهانی سطح فشار خون شریانی می شود. این آزمایش شامل داوطلبان سالم و بیمار بود که توسط محققان به دو گروه تقسیم شدند و باید در طول یک هفته پنج فنجان چای سیاه و سبز بنوشند. نتایج نشان داد که چای سیاه و سبز هر دو باعث افزایش فشار خون می شوند، اما به سرعت به حالت عادی باز می گردند.
به گفته محققان، نوشیدنی چای 30 دقیقه پس از نوشیدن باعث افزایش ناگهانی فشار خون شریانی شد، اما در عرض یک ساعت به سطح طبیعی خود بازگشت. محققان می افزایند، علیرغم این نتایج شگفت انگیز، فواید نوشیدنی چای بیشتر از مضرات آن است.
مطالعاتی در مورد فواید چای برای قلب
چای سیاه حاوی کافئین و ماده محرک تئوفیلین است که به تسریع ضربان قلب و در نتیجه افزایش هوشیاری و هوشیاری کمک می کند. اما نوشیدن چای ممکن است باعث نامنظم شدن ضربان قلب شود و بنابراین توصیه می شود از مصرف مقادیر زیاد آن خودداری شود. افرادی که از بیماری قلبی رنج می برند، علیرغم این، مطالعات در مورد فواید چای برای سلامت قلب و عروق متفاوت است و توضیح زیر برای آن ارائه شده است:
- مطالعه ای که در سال 2006 در مجله تحقیقات تغذیه و غذای مولکولی منتشر شد، نشان داد که نوشیدن چای ممکن است به حفظ سلامت رگ های خونی کمک کند، زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها، ضد انعقادها و ضد التهاب است و همچنین ممکن است به کاهش سطح چربی در بدن کمک کند. رگ های خونی بدن؛ زیرا حاوی فلاونوئید است.
- تاثیر نوشیدن چای ممکن است بسته به شرایط فردی که آن را مینوشد متفاوت باشد.مطالعاتی که تاثیر نوشیدن آن را بر افراد سالم بررسی کردند نشان دادند که ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در آینده مفید باشد. به عنوان مثال: مطالعهای منتشر شده است. در یک مجله بین المللی پزشکی در سال 2001 نشان داد که انواع فلاونوئیدها مانند ترکیب فلاونول ها، کاتچین ها (به انگلیسی: Catechin)، تئافلاوین و تیاروبیگین موجود در چای، می توانند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. اما از سوی دیگر، به بیمارانی که از قبل وجود داشته اند، از نوشیدن بیش از حد چای هشدار داده می شود، زیرا ممکن است شرایط آنها را تشدید کند، زیرا کافئین موجود در چای ممکن است باعث نامنظم شدن ضربان قلب در برخی از افراد مبتلا به مشکلات قلبی شود.
- مطالعه ای که در سال 2003 در مجله پزشکی پیشگیرانه منتشر شد، بر روی 3430 نفر بین 30 تا 70 سال انجام شد، نشان داد که مصرف چای سیاه ممکن است به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند.
- مطالعات در مورد تأثیر چای روی فشار خون متفاوت بود. مطالعه ای که در مجله تغذیه بالینی در سال 2015 منتشر شد، نشان داد که نوشیدن چای سیاه به کاهش سطح کلسترول مضر در بدن کمک می کند، اما به وضوح بر سطح کلسترول تام و مفید تأثیر نمی گذارد.
- خرید چای سیاه ارگانیک ایرانی
خواندن این مطلب هم به شما پیشنهاد میشود: